IPnett (NetNordic) & Nortel Networks

NetNordic / IPnett är ett nordiskt företag och en oberoende systemintegratör. IPnett levererar tjänster och lösningar inom områdena nätverk och kommunikation. Nortel från Canada var under åren global nätverksleverantör.

Arbetsuppgift: Marknadschef & PR

Behov

Norska bolaget IPnett lanserade sin svenska verksamhet 2003 och företaget behövde en affärsplan för att arbeta med rätt kunder, kundområden, konkretisera kundernas behov för att erbjuda rätt affärslösning. Ipnett engagerade Stratecom Lena Herman (ägare) som marknadschef och kommunikationschef. Samarbetet innefattade även Public Relations för att snabbt nå ut med företagets budskap till marknaden.

Resultat

På kort tid figurerade företagets vd i samtlig relevant press. Hon blev talesperson i aktuella branschfrågor i media. IPnett kunde i media visa upp nöjda kunder med goda resultat. Genom att först konkretisera målgrupp och erbjudande i en affärsplan och sedan föra ut budskapet i press, ökade IPnett snabbt försäljningen. Samarbetet med Stratecom fortskred under 7 år med två olika vd, tills företaget köptes upp.
Nortel Networks, leverantörer till IPnett, anlitade Stratecom för all svensk och nordisk PR, genom IPnett. Nortel hade en internationell byrå men den gav inte resultat i norden.

Referens

Jag kan rekommendera att jobba med Stratecom (Lena Herman ägare) som med sitt nätverk har en förmåga att komma in där ingen annan kommer in. – Kajsa Lundfall fd vd Ipnett